top of page
 • Foto van schrijverSabina Zwanenburg

De kracht van intentie: wat je meeneemt in jouw ademsessie

Inleiding

In een wereld vol constante prikkels en stress, zoeken velen naar manieren om innerlijke rust en balans te vinden. Ademcoaching biedt een krachtige methode om zowel lichaam als geest te verbinden en te kalmeren. Maar wat maakt een ademsessie echt effectief? Het antwoord ligt vaak in "De intentie" die je stelt voorafgaand aan de sessie.


Bij Holistisch Dromen, André & Sabina geloven we sterk in de kracht van intentie en aandacht. Voordat een ademsessie begint, nemen we altijd even de tijd om samen met onze cliënten een intentie te formuleren. Willen weten Wie wij zijn? Lees verder


Dit proces begint al twee dagen van tevoren met een berichtje waarin we de intentie voor de komende sessie aankondigen.

Deze bewuste voorbereiding zorgt ervoor dat de cliënt met een heldere focus en een open hart de sessie ingaat, wat de effectiviteit van de ademcoaching aanzienlijk vergroot.


In dit artikel gaan we dieper in op de rol van intentie in ademcoaching. We bespreken wat een intentie precies is, hoe wij onze cliënten begeleiden in het stellen van intenties, en waarom dit zo'n cruciaal onderdeel is van onze aanpak. Verder delen we praktische tips, voordelen, en wetenschappelijke inzichten die aantonen hoe intenties kunnen bijdragen aan een meer vervullende en transformerende ademervaring.


Door middel van casestudy's en persoonlijke verhalen laten we zien hoe intentie het verschil kan maken in jouw ademsessie en dagelijks leven.


https://www.holistischdromen.nl/wie-wij-zijn
Wat zal jouw intentie zijn voor een diepe ademsessie?

Inhoudsopgave

De kracht van intentie: wat je meeneemt in jouw ademsessie

 • Definitie en Betekenis

 • Het Belang van Intentie

 • Het Voorbereiden van de Geest

 • Focus en Concentratie Versterken

 • Verbinding tussen Geest en Lichaam

 • Het Proces van Intenties Stellen

 • Voorbeelden van Intenties

 • Communicatie met Cliënten

 • Het Belang van Vroege Intentie

 • Voorbereiding en Reflectie

 • Voorbeelden van Intentie Berichten

 • Verbeterde Ademhalingstechnieken

 • Grotere Mentale Rust

 • Meer Emotionele Balans

 • Succesverhalen

 • Lessen uit de Praktijk

 • Getuigenissen van Cliënten

 • Studies en Onderzoeken

 • Psychologische Voordelen

 • Fysiologische Voordelen

 • Specifiek en Meetbaar

 • Positieve Formulering

 • Realistisch en Uitvoerbaar

 • Dagelijkse Oefeningen

 • Langetermijnvoordelen

 • Zelfreflectie en Groei

 • Veelvoorkomende Problemen

 • Oplossingen en Strategieën

 • Het Overwinnen van Twijfels

 • Innovaties in Coaching

 • Technologische Vooruitgang

 • Nieuwe Onderzoeksterreinen

 • Samenvatting van Belangrijkste Punten

 • Oproep tot Actie


 

Wat is een Intentie?

Definitie en Betekenis

Een intentie is een bewuste beslissing om je aandacht en energie op een specifiek doel of gedachte te richten. Het gaat verder dan simpelweg een wens of een verlangen; een intentie is een duidelijke en doelgerichte mindset die richting geeft aan je acties en gedachten.

Het Belang van Intentie

Intenties dienen als een kompas voor je geest. Ze helpen je om gefocust te blijven op wat echt belangrijk is, vooral tijdens momenten van rust en reflectie zoals een ademsessie. Door een intentie te stellen, geef je jezelf een duidelijk doel om naar toe te werken, wat de effectiviteit van de sessie vergroot.


De Rol van Intentie in Ademcoaching

Het Voorbereiden van de Geest

Het stellen van een intentie voordat je begint met een ademsessie helpt om je geest voor te bereiden op wat komen gaat. Het zorgt ervoor dat je je gedachten en energie kunt richten op de sessie zelf, waardoor je meer aanwezig en mindful bent tijdens de oefeningen.

Focus en Concentratie Versterken

Een duidelijke intentie helpt bij het versterken van je focus en concentratie. Tijdens de ademsessie kun je je intentiegebruiken als een ankerpunt om op terug te vallen wanneer je merkt dat je gedachten afdwalen. Dit zorgt voor een diepere en meer gerichte ervaring.

Verbinding tussen Geest en Lichaam

Intenties spelen een cruciale rol in het verbinden van geest en lichaam. Door bewust een intentie te stellen, creëer je een harmonieuze samenwerking tussen je mentale en fysieke staat, wat leidt tot een meer geïntegreerde ademervaring.Hoe Wij Intenties Stellen

Het Proces van Intenties Stellen

Bij Holistisch Dromen beginnen we het proces van intentie stellen twee dagen voor de ademsessie. We sturen een bericht naar onze cliënten met een voorstel voor een intentie die zij kunnen overwegen. Dit geeft hen de tijd om te reflecteren en zich mentaal voor te bereiden op de sessie.

Voorbeelden van Intenties

Intenties kunnen variëren afhankelijk van de behoeften en doelen van de cliënt. Enkele voorbeelden zijn:

 • "Ik wil mijn ademhaling verdiepen en mijn stress verminderen."

 • "Ik wil me meer verbonden voelen met mijn lichaam."

 • "Ik wil mijn geest tot rust brengen en helderheid vinden."

Communicatie met Cliënten

We vinden het belangrijk om open communicatie te hebben met onze cliënten over hun intenties. We moedigen hen aan om hun eigen intenties te formuleren en delen, zodat we de sessie kunnen afstemmen op hun specifieke behoeften en doelen.


De Twee-Dagen Intentie Berichten

Het Belang van Vroege Intentie

Het stellen van een intentie twee dagen voor de ademsessie helpt cliënten om zich beter voor te bereiden en te focussen. Het geeft hen de ruimte om na te denken over wat ze echt willen bereiken tijdens de sessie en zorgt voor een dieper engagement.

Voorbereiding en Reflectie

Door twee dagen van tevoren een intentie te stellen, kunnen cliënten reflecteren op hun huidige staat van zijn en wat ze hopen te bereiken. Deze voorbereiding helpt om de sessie meer betekenisvol en doelgericht te maken.

Voorbeelden van Intentie Berichten

Enkele voorbeelden van intentieberichten die wij sturen zijn:

 • "Neem de komende twee dagen de tijd om na te denken over je intentie voor de ademsessie. Wat wil je bereiken?"

 • "Denk aan een intentie die je kan helpen om je ademhaling te verbeteren en je geest te kalmeren."


Voordelen van Intentie in Ademcoaching

Verbeterde Ademhalingstechnieken

Door een intentie te stellen, kunnen cliënten zich beter concentreren op hun ademhalingstechnieken. Dit leidt tot een effectievere ademhaling en helpt om spanningen in het lichaam te verminderen.

Grotere Mentale Rust

Een duidelijke intentie helpt bij het creëren van mentale rust. Cliënten kunnen hun intentie gebruiken als een focuspunt om afleidende gedachten los te laten en zich volledig op het moment te concentreren.

Meer Emotionele Balans

Intenties kunnen ook bijdragen aan een betere emotionele balans. Door bewust te werken aan specifieke doelen, kunnen cliënten beter omgaan met hun emoties en een diepere innerlijke vrede vinden.

Casestudy's en Ervaringen van Cliënten

Succesverhalen

Veel van onze cliënten hebben positieve veranderingen ervaren door het toevoegen van een intenties voorafgaand aan hun ademsessies. Een cliënt meldde: 

"Het stellen van een intentie hielp me om mijn gedachten te ordenen en me te concentreren op wat echt belangrijk was tijdens de sessie. Het gaf mij visie en vermindering van het circulair denken"

Lessen uit de Praktijk

Uit onze ervaring blijkt dat cliënten die regelmatig intenties stellen, meer profijt hebben van hun ademsessies. Ze rapporteren verbeteringen in hun ademhaling, mentale helderheid en algehele welzijn.

Getuigenissen van Cliënten

Een andere cliënt deelde: "De intentieberichten die ik ontving, gaven me de tijd om echt na te denken over mijn doelen voor de sessie. Dit maakte de ervaring veel krachtiger en betekenisvoller."


Wetenschappelijke Onderbouwing van Intentie en Ademhaling

Studies en Onderzoeken

Er zijn verschillende studies die de effectiviteit van intenties in ademcoaching ondersteunen. Onderzoek toont aan dat het stellen van een intentie kan leiden tot betere concentratie en een diepere ademhalingservaring.

Psychologische Voordelen

Psychologisch gezien helpt het stellen van intenties om de geest te kalmeren en stress te verminderen. Intenties geven een gevoel van controle en doelgerichtheid, wat bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

Fysiologische Voordelen

Fysiologisch gezien kunnen intenties helpen om de ademhalingsfrequentie te reguleren en de zuurstofopname te verbeteren. Dit leidt tot een efficiëntere ademhaling en een gezonder lichaam.


Tips voor het Stellen van Effectieve Intenties

Specifiek en Meetbaar

Een effectieve intentie is specifiek en meetbaar. In plaats van "Ik wil me beter voelen," kun je zeggen "Ik wil mijn ademhaling verdiepen en mijn stressniveau verlagen."

Positieve Formulering

Formuleer je intenties positief. Richt je op wat je wilt bereiken in plaats van wat je wilt vermijden. Bijvoorbeeld: "Ik wil rust en helderheid vinden" in plaats van "Ik wil niet gestrest zijn."

Realistisch en Uitvoerbaar

Zorg ervoor dat je intenties realistisch en uitvoerbaar zijn. Stel doelen die binnen je bereik liggen en waar je actief aan kunt werken tijdens je ademsessie.Het Integreren van Intentie in Dagelijkse Ademhaling

Dagelijkse Oefeningen

Maak het stellen van intenties een onderdeel van je dagelijkse ademhalingsoefeningen. Begin elke dag met een korte meditatie waarin je je intentie voor de dag formuleert.

Langetermijnvoordelen

Door regelmatig intenties te stellen, kun je langetermijnvoordelen ervaren zoals verbeterde mentale helderheid, emotionele stabiliteit en een diepere connectie met jezelf.

Zelfreflectie en Groei

Gebruik je intenties als een middel voor zelfreflectie en persoonlijke groei. Reflecteer na elke sessie op hoe je intentie je heeft geholpen en wat je hebt geleerd.


Obstakels en Uitdagingen bij Intentie Stellen

Veelvoorkomende Problemen

Sommige mensen vinden het moeilijk om duidelijke intenties te stellen. Dit kan komen door een gebrek aan zelfbewustzijn of onzekerheid over wat ze willen bereiken.

Oplossingen en Strategieën

Werk samen met een coach of gebruik begeleide meditatie om je te helpen bij het stellen van intenties. Neem de tijd om na te denken over je doelen en wees geduldig met jezelf.

Het Overwinnen van Twijfels

Het is normaal om twijfels te hebben over je intenties. Onthoud dat het stellen van intenties een leerproces is en dat elke intentie, hoe klein ook, bijdraagt aan je groei en welzijn.


Toekomstige Ontwikkelingen in Intentie en Ademcoaching

Innovaties in Coaching

De wereld van ademcoaching blijft zich ontwikkelen met nieuwe technieken en benaderingen. Innovaties in coaching kunnen helpen om het proces van intentie stellen te verfijnen en te verbeteren.

Technologische Vooruitgang

Technologie speelt een steeds grotere rol in ademcoaching. Apps en online platforms kunnen ondersteuning bieden bij het stellen en volgen van intenties.

Nieuwe Onderzoeksterreinen

Er is voortdurend nieuw onderzoek gaande naar de effecten van intentie en ademhaling. Deze studies kunnen nieuwe inzichten en benaderingen opleveren voor ademcoaching.


Eindgedachten

Samenvatting van Belangrijkste Punten

Het stellen van een intentie is een krachtig hulpmiddel in ademcoaching. Het helpt bij het voorbereiden van de geest, versterkt focus en concentratie, en verbindt geest en lichaam. Door intenties te stellen, kunnen cliënten hun ademhalingstechnieken verbeteren, meer mentale rust ervaren en emotionele balans vinden.

Oproep tot Actie

Wij nodigen je uit om zelf de kracht van intentie te ervaren in jouw volgende ademsessie. Neem de tijd om na te denken over je doelen en stel een intentie die je helpt om het meeste uit je sessie te halen.


Wees bewust, wees doelgericht, en adem met intentie.


Ben je klaar om de kracht van intentie te ervaren tijdens een ademsessie bij Holistisch Dromen?


Neem contact op met Holistisch Dromen of boek direct een ademsessieBij Holistisch Dromen ondersteunen we je graag bij het ontdekken van de kracht van intentie in je ademhalingstechnieken. Plan een gratis kennismakingsgesprek in en ontdek hoe wij je kunnen begeleiden om het meeste uit je ademsessies te halen.


Liefs en tot snel,


Sabina & André Gerardus

Team Holistisch Dromen


FAQs

Wat is het belang van een intentie voor een ademsessie?

Een intentie geeft richting en focus aan je ademsessie, waardoor je meer aanwezig en doelgericht bent tijdens de oefeningen.


Hoe lang moet je nadenken over een intentie voor een ademsessie?

Het is ideaal om twee dagen van tevoren een intentie te stellen, zodat je de tijd hebt om na te denken en je mentaal voor te bereiden.


Kan een intentie tijdens de sessie veranderen?

Ja, een intentie kan evolueren tijdens de sessie. Het is belangrijk om flexibel te blijven en je intentie aan te passen aan je behoeften en gevoelens.


Hoe helpt een intentie bij het verbeteren van ademhalingstechnieken?

Een intentie helpt je om gefocust te blijven op je ademhalingstechnieken, waardoor je effectiever en bewuster ademt.


Wat zijn voorbeelden van goede intenties voor een ademsessie?

Goede intenties kunnen zijn: "Ik wil mijn ademhaling verdiepen," "Ik wil mentale rust vinden," of "Ik wil mijn lichaam beter leren kennen."


Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page