top of page
  • Foto van schrijverAndré Gerardus Zwanenburg

Waarom Ademcoaching? De Ademcoach bij Holistisch Dromen

Introductie

Ademcoaching speelt een essentiële rol bij Holistisch Dromen. Het richt zich op het verbeteren van ademhalingspatronen om zowel de fysieke, mentale als emotionele gezondheid te bevorderen. Wij, Sabina en André Gerardus Zwanenburg, zijn ervan overtuigd dat een ademcoach een cruciale bijdrage levert aan holistisch welzijn. Onze aanpak combineert ademhalingstechnieken met mindfulness en meditatie om een diepere verbinding tussen lichaam en geest te realiseren.


Uniek aan onze methode is dat wij werken met 2-op-1 ademcoaching, waarbij wij beide als ademcoaches een cliënt begeleiden. Dit zorgt voor een diepere en effectievere ervaring. Door onze gecombineerde expertise en persoonlijke aandacht kunnen we je helpen om je ademhaling te optimaliseren, stress te verminderen en een gevoel van innerlijke rust en balans te bereiken.


Bij Holistisch Dromen zijn we toegewijd aan jouw welzijn en persoonlijke groei. Onze ademcoaching biedt de tools en ondersteuning die je nodig hebt om een diepere verbinding met jezelf te creëren en je algehele gezondheid te verbeteren.


Wij zijn Holistisch Dromen, en we staan klaar om je te begeleiden op je pad naar een gezonder en evenwichtiger leven.De Noodzaak van Ademcoaching voor Holistisch Welzijn

In onze hedendaagse samenleving worden we regelmatig blootgesteld aan stress en spanning, wat ons dagelijks functioneren kan beïnvloeden. Als ademcoaches bieden wij een natuurlijke en effectieve oplossing om deze uitdagingen te overwinnen door onze ademhaling te optimaliseren.

Met onze begeleiding kunnen we zowel jouw lichaam als geest in balans brengen, wat resulteert in een algemeen gevoel van welzijn.

Ademcoaching gaat verder dan enkel fysieke voordelen. Wij helpen je ook emotionele blokkades te doorbreken en een diepere verbinding met jezelf te vinden. Bij Holistisch Dromen geloven wij dat een gezonde ademhaling de sleutel is tot een gezond leven. Onze benadering is holistisch en richt zich op het gehele individu, niet alleen op symptomen.

De adem is als een rivier in de natuur. De adem dient elk puntje in je lijf te bereiken.Het uitdrogen van de natuur kun je vergelijken met bvb de huid.

De Onmisbare Rol van de Ademcoach bij Holistisch Dromen

Als ademcoaches zijn wij onmisbaar in het begeleiden van individuen door het ademcoaching proces. Bij Holistisch Dromen werken wij nauw samen met cliënten om hen te helpen hun ademhalingstechnieken te verfijnen en hun algemene welzijn te verbeteren. Wij zijn niet alleen deskundig in ademhalingstechnieken, maar ook in mindfulness en meditatie, wat zorgt voor een holistische aanpak van gezondheid.


2  -op 1 Ademcoaching is samen gaan voor meer verdieping
2 -op 1 Ademcoaching is samen gaan voor meer verdieping

Waarom 2 op 1 ademcoaches voor een ademsessie?

Onze unieke 2 op 1 ademcoaching zorgt ervoor dat je persoonlijke begeleiding krijgt van ons beiden, wat leidt tot een diepere en meer uitgebreide ademervaring. Deze aanpak biedt meer aandacht en zorg, waardoor je optimaal kunt profiteren van de sessies.

Twee ademcoaches zien meer dan 1 ademcoach. Het in kaart brengen van de jouw adem en hoe je lijf daarop reageert is het belangrijkste deel.

De Ademcoaches zelf aan het woord: Gun jezelf ruimte, gun jezelf adem


Het is alweer wat jaren geleden dat wij voor het eerst een ademsessie ondergingen. André Gerardus binnen een mannencirkeltraject van een half jaar en Sabina bij een ademcoach in Amsterdam waarin we kennis maakten met iets waar we aanvankelijk geen hoge verwachtingen van hadden. "Ademsessie,"dachten we, "wat moeten we daar nou van denken?" We waren veel te nuchter en "down to Earth." Meditatie kenden we natuurlijk, en dat vonden we wel fijn. Innerlijk werk was ons dus niet vreemd. Maar na die eerste sessie veranderde alles:


 Het lichaam doet precies wat het nodig heeft, en op zijn eigen tempo. Geweldig!


De daaropvolgende sessies gingen steeds dieper. We voelden steeds meer vertrouwen en ruimte in onszelf, iets wat we met gesprekken nooit hadden kunnen bereiken. De adem werd onze motor; het reguleert ons gehele gestel. 


Wauw, wat gaaf! , dat is het juiste woord. Dit gunnen we onze medemens ook.

Eigen processen in het ademcoachen echt magisch
Eigen processen in het ademcoachen echt magisch

De Impact van Ademcoaching

Ademcoaching heeft een enorme impact op ons leven en welzijn gehad. Het kan soms onverklaarbare kwaaltjes wegnemen, van rusteloze benen tot een tennisarm. Het kan iemand van introvert naar extravert brengen. Eerst maar eens uit volle borst ademen voordat je je druk maakt over wat er via de mond naar binnen gaat. Ga eerst met je lijf aan de gang, wees er lief voor en verzorg het.

Waarom laten we onze auto wel nakijken als die aangeeft aandacht nodig te hebben, maar ons lijf niet?

De Reis van Coachee naar Coach

In de ademsessies begeleiden we mensen door hen te laten navigeren in hun eigen lijf, door te observeren wat wij zien gebeuren. Heel subtiel, maar soms ook met meer kracht, voortkomend uit onze eigen ervaringen als coachee en coach. We blijven onszelf verdiepen in wat we doen en meemaken, altijd open voor nieuwe lessen. Het belangrijkste wat we hebben geleerd is dat het oké is zoals het nu is.

Elke sessie is anders, zelfs met dezelfde persoon. Laat gebeuren wat ontstaat, ervaar en neem mee.

Observaties en Methodes

Bij de eerste sessie letten we op alles: van trillende lippen tot bewegende voeten. Hoe volledig is de ademhaling? Gaat deze echt door naar beneden tot onder de navel, of blijft hij hoog? Het lichaam kan ons zoveel vertellen, en elke sessie is weer anders.


Het is prachtig om te zien hoe onze coachee meer ruimte ervaart.

Intuïtieve Benadering

We stellen niet te veel vragen; het is juist niet de bedoeling om te veel in het hoofd te zitten. We haken in op vraagstukken en duiken meestal vrij snel naar de kern. Vaak, als iemand hele verhalen vertelt, breng je dit terug naar eenvoud en kom je vaak bij één ding uit. Dit geldt zowel privé als zakelijk.


Tools en Technieken

Tijdens de sessies observeren we hoe de energie van de adem door het lijf vloeit en richten we ons op gebieden waar de stroom minder goed is. Een stukje NLP werkt geweldig tijdens een ademsessie.


Veiligheid en Vertrouwen

Bij binnenkomst scannen we intuïtief de situatie. Vertrouwen en veiligheid zijn cruciaal voor zowel de coachee als onszelf. Soms is er geen klik, en dan is het belangrijk om eerlijk te zijn en de sessie niet te starten. Grenzen zijn enorm belangrijk in ons werk.


Evaluatie en Voortgang

We meten voortgang op twee manieren: we observeren adempatronen, fysieke ontspanning en emotionele reacties. Daarnaast krijgen we feedback van onze cliënten over veranderingen in hun dagelijks leven. Soms zijn metingen niet direct zichtbaar maar worden later bewust ervaren.


Omgaan met Obstakels

We hebben niet de illusie dat we iedereen van hun uitdaging af kunnen helpen. Het gaat erom weer stroming te brengen in het leven van onze coachees. Het is een proces van stappen maken en nieuwe ervaringen opdoen.


Continue Ontwikkeling

Onze belangrijkste opleiding zijn onze ervaringen, zowel in ons vakgebied als in het leven. We zijn gediplomeerd in verschillende disciplines, maar vooral "mens en leerling van het leven in opleiding."


Verbinden en ontwikkelen uit zich in liefde voor ons vak
Verbinden en ontwikkelen uit zich in liefde voor ons vak

Aangepaste Aanpak

Bij coachees met een geschiedenis van misbruik werken we nog subtieler om hen te helpen weer vertrouwen te ervaren in hun lijf. De dynamiek van 2 op 1 coaching als man en vrouw biedt hierin unieke ondersteuning.


Impact op de Gemeenschap

We hopen vrijheid en blijheid te brengen, open deuren en veiligheid. "Ik ben, ik mag zijn, ik wil zijn. Hier en nu."


Nieuwe Methodes Implementeren

Reflectie en samenwerking zijn cruciaal. We blijven leren van elke coachee en elkaar, altijd zoekend naar verbetering en groei.


De Juiste Ademcoach Vinden

Volg je gevoel. Benader en contacteer er drie, ga een kort gesprek aan en voel. Het is een wederzijdse werking waarbij zowel de coachee als de coach zich veilig en vertrouwd moeten voelen. Teamwork is essentieel. voel je nog geen 100% een yes, en wil je meer verdieping over onze ademsessie? Lees nog meer over de ademsessie.


Conclusie Als Ademcoach

Gun jezelf ruimte, gun jezelf adem. Ademruimte voor nieuwe avonturen. Dit is onze adem slogan, en we nodigen je uit om deze mee te nemen in je eigen verhaal.


De Voordelen van Regelmatige Ademcoaching

Regelmatige ademcoaching biedt tal van voordelen, waaronder:

  • Verminderde Stress: Ademhalingstechnieken helpen het zenuwstelsel te kalmeren en stressniveaus te verlagen.

  • Verbeterde Slaap: Een rustige ademhaling bevordert een diepere en meer rustgevende slaap.

  • Verhoogde Energie: Optimalisering van de ademhaling verhoogt ons energieniveau en vitaliteit.

  • Betere Focus en Concentratie: Ademhalingstechnieken helpen de geest te kalmeren en de focus te verbeteren.

Bij Holistisch Dromen zien wij ademcoaching als een integraal onderdeel van een gezonde levensstijl.

Door regelmatig ademcoaching of ademtraining te beoefenen onder onze begeleiding, kunnen individuen een hoger welzijnsniveau bereiken en een gebalanceerd leven leiden.

Ademcoaching Integreren in het Dagelijkse Leven

Een van de grootste voordelen van ademcoaching is de gemakkelijke integratie in het dagelijkse leven. Of je nu thuis, op het werk of onderweg bent, ademhalingstechnieken kunnen altijd en overal worden toegepast. Bij Holistisch Dromen moedigen wij onze cliënten aan om dagelijks tijd vrij te maken voor ademcoaching, zelfs als het maar een paar minuten per dag is.


Door ademcoaching een vast onderdeel van je routine te maken, kun je de voordelen op lange termijn maximaliseren.

Wij bieden praktische tips en advies om ademcoaching eenvoudig en effectief in je dagelijkse leven te integreren.

Wat is de Filosofie achter Ademcoaching bij Holistisch Dromen?

Bij Holistisch Dromen geloven wij en ervaren wij zelf dat ademcoaching een fundamenteel onderdeel is van holistisch welzijn. Onze benadering combineert ademhalingstechnieken met mindfulness en meditatie om een diepere verbinding tussen lichaam en geest te bevorderen.


Vragen die ons als ademcoach regelmatig gesteld worden:

Hoe Kan Ademcoaching de Slaap Verbeteren?

Ademcoachingstechnieken bevorderen ontspanning en verminderen stress, wat leidt tot een betere slaapkwaliteit. Wij krijgen regelmatig de vraag van onze klanten over hun nachtrust. Maar wat is een goede nachtrust?


Hoe Verschilt Ademcoaching bij Holistisch Dromen van Andere Diensten?

Onze ademcoaching integreert unieke technieken die zijn afgestemd op individuele behoeften, gecombineerd met onze synergie coaching pijlers: verken, ontdek en creëer. Bovendien worden de sessies geleid door ons beiden, wat zorgt voor een unieke 2 op 1 ervaring voor optimale begeleiding en ondersteuning.


Is Ademcoaching Geschikt voor Iedereen?

Ja, ademcoaching kan gunstig zijn voor individuen van alle leeftijden en gezondheidscondities.


Welke Voordelen Kan ik Verwachten van Ademcoaching met Holistisch Dromen?

Verwacht verbeterde slaap, verminderde stress, verhoogde mentale helderheid, en een algeheel gevoel van welzijn.


Kan Ademcoaching Helpen bij Angst?

Ja, ademcoaching is effectief in het verminderen van angst door een staat van kalmte en ontspanning te bevorderen in je lijf.


Hoe Passen Ademcoaching en Mindfulness Samen Binnen Jullie Programma's?

Onze ademcoachingsessies zijn vaak verweven met onze Tranformatief Coaching, mindfulness en meditatie, Yoga Nidra, Somatische trainingen en meer zodat deelnemers een holistische benadering van gezondheid en welzijn ervaren.


Hoe Vaak Moet ik Ademhaling oefeningen Beoefenen?

Dat is per individu verschillend. Dit hangt ook af van de vraagstukken, behoefte en wensen. Wij geven een duidelijk advies. Zijn de mensen bekend met de adem, meditatie? Dagelijkse oefeningen waarbij ademhalingsoefeningen wordt aanbevolen voor optimale resultaten, maar zelfs een paar keer per week kan gunstig zijn.


Zijn er Speciale Apparatuur of Benodigdheden Nodig voor Ademcoaching?

Ademcoaching vereist geen speciale apparatuur, waardoor het toegankelijk en gemakkelijk overal te beoefenen is.


Welke Technieken Gebruiken Jullie Tijdens Ademcoachingsessies?

Wij passen technieken toe die zijn afgestemd op de individuele behoeften van de cliënt, zoals diepe buikademhaling en box breathing.


Kan Ademcoaching Worden Gecombineerd met Andere Diensten die Jullie Aanbieden?

Ja, ademcoaching kan naadloos worden geïntegreerd met onze andere diensten zoals yoga nidra, meditatiebegeleiding en persoonlijke ontwikkelingscoaching.


Hoe Lang Duren de Ademcoachingsessies?

Onze sessies variëren van 30 minuten tot anderhalf uur, afhankelijk van de behoeften van de cliënt.


Hoe Ziet een Typische Ademcoachingsessie Eruit?

Elke sessie wordt geleid door ons beiden, begint met een korte intake en eindigt met een reflectiemoment.Lees verder over onze ademsessies bij Holistisch DromenHoe Kan ik een Ademcoachingsessie Boeken?

Je kunt eenvoudig een sessie boeken via onze website of door contact op te nemen met ons team voor een persoonlijke intake.Conclusie Ademcoaching:

Concluderend biedt ademcoaching een holistische benadering van gezondheid en welzijn, met aanzienlijke voordelen voor de fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Onze rol als ademcoaches in het begeleiden van individuen door deze transformerende praktijk is van onschatbare waarde. Door ademcoaching in het dagelijkse leven te integreren, kunnen individuen verbeterde slaap, verminderde stress en een verbeterde algehele kwaliteit van leven ervaren. Naarmate het bewustzijn van deze praktijk blijft groeien, zal ademcoaching een essentieel onderdeel worden van holistische gezondheidspraktijken.


Ervaar de voordelen van ademcoaching bij Holistisch Dromen


Wil je zelf de kracht van ademcoaching ervaren? Ontdek hoe onze expertise en begeleiding je kunnen helpen op jouw weg naar gezondheid en welzijn. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over ademcoaching en hoe het jou kan ondersteunen in je persoonlijke groei. Plan nu een gratis kennismakingsgesprek en begin je reis naar een leven in balans.

Met warme groeten,


Sabina & André Gerardus

Team Holistisch Dromen


Andere interessante links:


Gerelateerde posts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page