top of page
 • Foto van schrijverSabina Zwanenburg

Reiki Behandeling: Wat Je Kunt Verwachten

Inhoudsopgave

 1. Inleiding tot Reiki-behandelingen

 2. De voorbereiding op een Reiki-sessie

 3. Het eerste consult: Wat te verwachten

 4. De opzet van de Reiki-kamer

 5. De verschillende fasen van een Reiki-sessie

 6. Hoe een Reiki-behandeling verloopt

 7. Veelvoorkomende sensaties tijdens een Reiki-sessie

 8. De rol van de Reiki-beoefenaar

 9. Wat gebeurt er na een Reiki-sessie?

 10. Veelgestelde vragen over Reiki-behandelingen

 11. Reiki en zelfzorg: Hoe je jezelf kunt voorbereiden en verzorgen

 12. Hoe vaak zou je Reiki moeten ondergaan?

 13. De voordelen op lange termijn van regelmatige Reiki-sessies

 14. Persoonlijke ervaringen en getuigenissen

 15. Conclusie: Reiki als integraal onderdeel van je welzijnsroutine


reiki behandeling bij holistisch dromen
reiki behandeling bij holistisch dromen

Reiki Behandeling

1. Inleiding tot Reiki-behandelingen

Reiki is een holistische praktijk die energiehealing gebruikt om het welzijn van lichaam, geest en ziel te bevorderen. Het werkt door het overbrengen van universele levensenergie via de handen van de beoefenaar naar de ontvanger. Deze energie helpt om de natuurlijke balans te herstellen en bevordert fysieke, emotionele en spirituele genezing. Reiki-behandelingen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en kunnen worden gebruikt als aanvulling op andere vormen van therapie en zelfzorg.


2. De voorbereiding op een Reiki-sessie

Voorbereiding op een Reiki-sessie is eenvoudig maar belangrijk voor een optimale ervaring. Hier zijn enkele tips:

 • Draag comfortabele kleding: Zorg ervoor dat je kleding los en comfortabel is, zodat je volledig kunt ontspannen tijdens de sessie.

 • Hydrateer: Drink voldoende water voor en na de sessie om de energiestroom in je lichaam te ondersteunen.

 • Vermijd zware maaltijden: Eet licht voorafgaand aan de sessie om ongemak te voorkomen en je energieniveaus stabiel te houden.

 • Kom op tijd: Plan je aankomst zo dat je een paar minuten hebt om te ontspannen en je voor te bereiden voordat de sessie begint.


3. Het eerste consult: Wat te verwachten

Het eerste consult met een Reiki-beoefenaar omvat meestal een intakegesprek waarin je gezondheidsgeschiedenis en doelen voor de sessie worden besproken. Dit helpt de beoefenaar om de behandeling af te stemmen op jouw specifieke behoeften. Hier zijn enkele punten die tijdens het eerste consult aan bod kunnen komen:

 • Gezondheidsvragen: De beoefenaar zal vragen stellen over je fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

 • Doelstellingen: Je zult de redenen bespreken waarom je Reiki wilt proberen en welke resultaten je hoopt te bereiken.

 • Uitleg van de sessie: De beoefenaar zal uitleggen hoe de sessie zal verlopen, wat je kunt verwachten en eventuele vragen beantwoorden.

 • Comfort en veiligheid: De beoefenaar zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt en legt de nadruk op het creëren van een veilige en ontspannen omgeving.


4. De opzet van de Reiki-kamer

Een Reiki-kamer is meestal rustig en sereen, ontworpen om een ontspannen sfeer te bevorderen. De ruimte kan gedimd licht, zachte muziek en aromatherapie omvatten om een kalmerende omgeving te creëren. De massagetafel is comfortabel en de temperatuur van de kamer is aangenaam om volledige ontspanning te bevorderen.


5. De verschillende fasen van een Reiki-sessie

Een typische Reiki-sessie bestaat uit verschillende fasen:

 • Intake en intentie: De sessie begint met een kort gesprek om de intenties voor de behandeling vast te stellen.

 • Ontspanning: Je ligt op de massagetafel en de beoefenaar helpt je om volledig te ontspannen.

 • Energieoverdracht: De beoefenaar plaatst zijn handen zachtjes op of net boven verschillende delen van je lichaam om de energieoverdracht te bevorderen.

 • Afsluiting: De sessie eindigt met een korte reflectie en eventuele aanbevelingen voor zelfzorg na de behandeling.


6. Hoe een Reiki-behandeling verloopt

Tijdens een Reiki-behandeling lig je comfortabel op een massagetafel, volledig gekleed. De beoefenaar plaatst zijn handen in verschillende posities op of net boven je lichaam, waarbij elke positie enkele minuten wordt aangehouden. Je kunt een gevoel van warmte, tintelingen of diepe ontspanning ervaren. Het doel is om energieblokkades op te heffen en de natuurlijke energiestroom in je lichaam te bevorderen.


7. Veelvoorkomende sensaties tijdens een Reiki-sessie

Tijdens een Reiki-sessie kunnen mensen verschillende sensaties ervaren, zoals:

 • Warmte of kou: Veel mensen voelen een warmte of kou op de plekken waar de beoefenaar zijn handen plaatst.

 • Tintelingen: Een tintelend gevoel kan door je lichaam stromen.

 • Diepe ontspanning: Het is gebruikelijk om een gevoel van diepe ontspanning en rust te ervaren.

 • Emotionele releases: Soms kunnen emoties naar boven komen tijdens of na de sessie.


8. De rol van de Reiki-beoefenaar

De Reiki-beoefenaar fungeert als een kanaal voor de universele levensenergie. Ze creëren een veilige, ondersteunende ruimte voor je om te ontspannen en los te laten. Hun rol is om de energie te sturen naar de plekken waar het het meest nodig is en om je te begeleiden door de ervaring.


9. Wat gebeurt er na een Reiki-sessie?

Na een Reiki-sessie voel je je meestal ontspannen en verfrist. Het is belangrijk om na de sessie voldoende water te drinken en rustig de tijd te nemen om de effecten te integreren. Sommige mensen ervaren een gevoel van helderheid en balans, terwijl anderen een emotionele ontlading kunnen hebben. Het is goed om aandacht te besteden aan je lichaam en eventuele behoeften die het heeft na de sessie.


10. Veelgestelde vragen over Reiki-behandelingen

Is Reiki veilig? Ja, Reiki is een veilige, niet-invasieve therapie die geschikt is voor iedereen, inclusief kinderen en ouderen.

Hoe vaak moet ik een Reiki-sessie ondergaan? Dit varieert per individu. Sommige mensen hebben baat bij wekelijkse sessies, terwijl anderen maandelijkse sessies voldoende vinden.

Moet ik ergens in geloven voor Reiki te laten werken? Nee, Reiki werkt onafhankelijk van persoonlijke overtuigingen. Het draait om energiebalans en genezing.

Kan Reiki medische behandelingen vervangen? Reiki is geen vervanging voor medische zorg, maar het kan een waardevolle aanvulling zijn op traditionele behandelingen.


11. Reiki en zelfzorg: Hoe je jezelf kunt voorbereiden en verzorgen

Zelfzorg is een belangrijk aspect van het ontvangen van Reiki. Voor de sessie kun je mediteren of rustige muziek luisteren om je geest te kalmeren. Na de sessie is het belangrijk om goed te hydrateren, rust te nemen en aandacht te besteden aan je lichaam. Regelmatige zelfzorgactiviteiten zoals yoga, meditatie en voldoende slaap kunnen de voordelen van Reiki versterken.


12. Hoe vaak zou je Reiki moeten ondergaan?

De frequentie van Reiki-sessies hangt af van je individuele behoeften en doelen. Voor sommige mensen kan één sessie per maand voldoende zijn om balans en welzijn te behouden. Anderen kunnen baat hebben bij wekelijkse sessies, vooral bij acute stress of gezondheidsproblemen.


13. De voordelen op lange termijn van regelmatige Reiki-sessies

Regelmatige Reiki-sessies kunnen bijdragen aan een verhoogd gevoel van welzijn, verbeterde emotionele balans en vermindering van stress. Langdurige voordelen kunnen ook een verhoogd zelfbewustzijn, betere slaap en een sterkere verbinding met je innerlijke zelf omvatten.


14. Persoonlijke ervaringen en getuigenissen

Veel mensen hebben positieve ervaringen met Reiki en delen hun verhalen over hoe het hun leven heeft veranderd. Bijvoorbeeld, een cliënt kan vertellen hoe Reiki hen geholpen heeft om stress te beheersen en een diepere staat van ontspanning te bereiken. Anderen kunnen delen hoe Reiki hen geholpen heeft om emotionele trauma's te verwerken en een gevoel van vrede te vinden.


 

Reiki als Waardevolle Aanvulling op Onze Holistische Diensten

Reiki is een krachtige aanvulling op de diverse holistische diensten die wij aanbieden bij Holistisch Dromen. Door Reiki te integreren in onze transformatie coaching, ademsessies en Yoga Nidra Sessies, bieden we een diepere, meer complete benadering van gezondheid en welzijn. Reiki werkt op energetisch niveau om balans en harmonie te herstellen, wat de effectiviteit van andere behandelingen en praktijken kan versterken.

1. Reiki en Transformatie Coaching

Onze transformatie coaching richt zich op persoonlijke groei, zelfontdekking en het overwinnen van belemmeringen. Reiki ondersteunt dit proces door emotionele blokkades op te heffen en een positieve gemoedstoestand te bevorderen. Dit maakt het gemakkelijker voor cliënten om diepere inzichten te verkrijgen en positieve veranderingen te implementeren in hun leven.2. Reiki en Ademwerk

Ademwerk is een krachtige techniek om stress te verminderen en de verbinding met je innerlijke zelf te versterken. Door Reiki te integreren in ademsessies, kan de energiestroom in het lichaam worden geoptimaliseerd, wat resulteert in diepere ontspanning en een verbeterde algehele ervaring. Reiki helpt ook bij het loslaten van opgeslagen spanning en trauma's, wat de effectiviteit van ademwerk verder verhoogt.

3. Reiki en Yoga Nidra

Yoga Nidra is een meditatieve praktijk die diepe ontspanning en herstel bevordert. Reiki kan deze sessies versterken door de energetische balans te ondersteunen en een dieper gevoel van kalmte en welzijn te creëren. De combinatie van Reiki en Yoga Nidra helpt bij het bereiken van een diepe meditatieve staat waarin genezing en regeneratie kunnen plaatsvinden.Verbeterde Energetische Balans

Reiki helpt bij het balanceren van de energiebanen in het lichaam, waardoor blokkades worden opgeheven en de natuurlijke energiestroom wordt bevorderd. Dit kan de resultaten van onze transformatie coaching, ademsessies en Yoga Nidra Sessies verbeteren door een diepere ontspanning en een betere integratie van de therapeutische effecten te bevorderen.

Ondersteuning van Emotionele Heling

Onze holistische diensten richten zich vaak op het bevorderen van emotioneel welzijn. Reiki ondersteunt deze doelen door te helpen bij het loslaten van emotionele blokkades en het bevorderen van een positieve gemoedstoestand. Dit maakt het een ideale aanvulling op trajecten die gericht zijn op zelfontdekking en persoonlijke groei.

Complementaire Therapie

Reiki kan gemakkelijk worden geïntegreerd met andere therapeutische technieken die we aanbieden. Of het nu gaat om transformatie coaching, ademwerk of Yoga Nidra, Reiki versterkt de voordelen van deze praktijken door het bieden van een extra laag van energetische genezing en ondersteuning.

Versterking van Stressvermindering

Stress is een veelvoorkomend probleem dat veel van onze cliënten ervaren. Reiki is bijzonder effectief in het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning, wat de algehele effectiviteit van onze stressverminderende diensten verhoogt. Door Reiki toe te voegen aan je welzijnsroutine, kun je diepere niveaus van rust en balans bereiken.

Holistische Gezondheidszorg

Onze benadering van gezondheid is holistisch, wat betekent dat we streven naar een evenwichtige zorg voor lichaam, geest en ziel. Reiki past perfect in deze benadering door een complete en integrale vorm van genezing te bieden die verder gaat dan fysieke symptomen. Het bevordert een algeheel gevoel van welzijn en ondersteunt een gezonde levensstijl.


Door Reiki toe te voegen aan onze reeks holistische diensten, kunnen we onze cliënten een meer uitgebreide en diepgaande ervaring bieden. Het helpt niet alleen bij het genezen van specifieke klachten, maar bevordert ook een algemene staat van gezondheid en welzijn die verder reikt dan traditionele behandelingen.


Conclusie: Reiki als integraal onderdeel van je welzijnsroutine

Reiki biedt een zachte, effectieve manier om fysieke, emotionele en spirituele balans te bevorderen. Door het regelmatig ontvangen van Reiki-sessies kun je bijdragen aan je algehele welzijn en een diepere verbinding met jezelf cultiveren. Of je nu op zoek bent naar stressverminderingemotionele heling of spirituele groei, Reiki kan een waardevolle aanvulling zijn op je welzijnsroutine.


Ben je klaar om de voordelen van Reiki te ervaren?

Neem contact op met Holistisch Dromen


Bij Holistisch Dromen staan we klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij elke stap van je helingsproces. Plan een gratis kennismakingsgesprek in en ontdek hoe Reiki je kan helpen op je pad naar welzijn en balans.


Liefs en tot snel,


Sabina & André Gerardus

Team Holistisch Dromen


Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page