top of page
 • Foto van schrijverAndré Gerardus Zwanenburg

De Leerling die zijn Kernwaarden Verdiept

Bijgewerkt op: 12 jun.

Introductie naar Synergie Coaching

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling en professionele groei is het vaak verleidelijk om te denken dat we, eenmaal gecertificeerd, gediplomeerd en eigen wijsheid in pacht hebben, alles weten. Maar bij Holistisch Dromen geloven we dat iedereen, ongeacht zijn of haar niveau, een leerling blijft die voortdurend zijn kernwaarden verdiept. Dit is wat Onze synergie coaching Methode zo krachtig en effectief maakt.

Synergie coaching is een nieuwe toevoeging aan onze diensten die de nadruk legt op voortdurende groei vanuit eenvoud wat cyclisch is, en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Het helpt je om je potentieel te maximaliseren door samen te werken, te leren en te groeien, ongeacht waar je je bevindt op je persoonlijke of professionele pad.

Bij Holistisch Dromen bieden wij, André Gerardus Zwanenburg en Sabina Zwanenburg, deze unieke vorm van coaching aan om je te ondersteunen bij je ontwikkeling en je te begeleiden naar een leven van voortdurende groei en zelfontplooiing.

Wij zijn Holistisch Dromen, en wij staan klaar om je te begeleiden op jouw pad naar voortdurende groei en ontwikkeling.

Het Leerproces van Kernwaarden

Elke stap die we nemen in ons persoonlijke en professionele leven brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Deze uitdagingen nodigen ons uit om terug te keren naar de basis, naar de 'leerlingbank', en onze kernwaarden opnieuw te evalueren en te verdiepen. Dit proces is essentieel voor authentieke groei en ontwikkeling. En het belangrijkste: dit proces moet met plezier en enthousiasme worden gedaan!


Reflectievraag: Hoe ervaar jij jouw positie binnen je team of gezin? Hoe draag jij bij aan het verdiepen van kernwaarden in jouw omgeving?

Onze Persoonlijke Reis

Voor ons persoonlijk zijn kernwaarden geen vaste begrippen. Ze evolueren met elke nieuwe ervaring en elke nieuwe les die we leren. Binnen ons gezin komen waarden zoals integriteit, duurzaamheid en verbinding steeds weer naar voren. Deze waarden vormen de basis van hoe we met elkaar omgaan en hoe we onze toekomst vormgeven. Tegelijkertijd zijn alle kernwaarden – verbinding, authenticiteit, groei, balans, empathie, integriteit, creativiteit en duurzaamheid – overal aanwezig en relevant.


ons eigen tribe
Ons eigen Basis

Integriteit en Duurzaamheid in het Gezin 'De basis van onze missie'

Binnen ons gezin hechten we veel waarde aan integriteit en duurzaamheid. Eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn de pijlers van onze relaties. We maken bewuste keuzes die bijdragen aan een betere toekomst voor onze kinderen en de wereld om ons heen. Deze waarden zorgen voor een veilige en stabiele omgeving waarin we allemaal kunnen groeien. En we doen dit met een lach, genietend van elk moment dat we samen delen. Wij zien dat we dat meenemen in onze missie.


Authenticiteit en Empathie in de Buitenwereld

Buiten ons gezin zijn authenticiteit en empathie voor ons cruciaal. In ons professionele leven en in vriendschappen streven we ernaar altijd onze ware zelf te laten zien en begrip te tonen voor de situaties van anderen. Deze waarden hebben ons geholpen om diepere connecties te maken en een omgeving te creëren waar openheid en vertrouwen de norm zijn. En daarbij vergeten we nooit het belang van plezier in alles wat we doen, wat elke interactie en elk moment waardevol maakt.


Reflectievraag: In welke situaties voel jij je het meest authentiek binnen je organisatie? Hoe bevordert dit jouw relaties en werkplezier?

samen onze kernwaarden verdiepen synergie coaching

Teamwerk: Samen Sterker

Geen hogere wiskunde maar vermenigvuldigen: 1+1=3 | 2+2=8 | 4+4=32

Teamwerk is een cruciaal onderdeel van onze benadering bij synergie coaching. Door effectief samen te werken, kunnen we niet alleen onze eigen doelen bereiken, maar ook bijdragen aan het succes van ons team en onze organisatie. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van teamwerk die we benadrukken:

 1. Communicatie: Open en eerlijke communicatie is de sleutel tot succesvol teamwerk. Het bevordert begrip, voorkomt misverstanden en zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde pagina zit.

 2. Vertrouwen: Vertrouwen binnen een team is essentieel. Het zorgt ervoor dat teamleden op elkaar kunnen rekenen en zich veilig voelen om hun ideeën en zorgen te delen.

 3. Samenwerking: Door samen te werken, kunnen we elkaars sterke punten benutten en elkaar ondersteunen bij uitdagingen. Dit leidt tot betere resultaten en een sterker team.

 4. Gezamenlijke Doelen: Het definiëren van gezamenlijke doelen helpt het team om gefocust en gemotiveerd te blijven. Het creëert een gevoel van eenheid en doelgerichtheid.

Persoonlijk Inzicht: In onze ervaring als coaches maar ook vooral als medemens hebben we gezien dat teams die effectief samenwerken veel succesvoller en gelukkiger zijn. Door te focussen op communicatie, vertrouwen, samenwerking en gezamenlijke doelen en dus hun kernwaarden, kunnen teams hun volledige potentieel bereiken. Het is inspirerend om te zien hoe mensen groeien en bloeien binnen een goed functionerend team.


De Acht Basis Kernwaarden van 'Synergie Coaching'

Bij Holistisch Dromen hanteren we acht kernwaarden die de basis vormen van onze benadering.

Deze waarden helpen ons om in harmonie met onszelf en onze omgeving te leven en ons volledige potentieel te bereiken. Hoewel we enkele kernwaarden specifiek hebben gekoppeld aan bepaalde situaties, zijn alle kernwaarden – verbinding, authenticiteit, groei, balans, empathie, integriteit, creativiteit en duurzaamheid – overal aanwezig en relevant.

 1. Diepe verbinding: Diepgaande relaties met jezelf en anderen.

 2. Authenticiteit: Trouw zijn aan jezelf.

 3. Groei: Continu streven naar ontwikkeling.

 4. Balans: Evenwicht in alle aspecten van het leven.

 5. Empathie: Begrip en medeleven voor anderen.

 6. Integriteit: Handelen volgens je waarden.

 7. Creatiekracht: Innovatieve oplossingen vinden.

 8. Verduurzamen: Bewuste keuzes voor een betere toekomst.


Slotwoord

Bij Holistisch Dromen geloven we dat iedereen een leerling blijft, ongeacht zijn of haar ervaring of certificeringen. Door onze kernwaarden voortdurend te verdiepen, blijven we groeien en evolueren. Dit proces helpt ons om een meer gebalanceerd, vervuld en authentiek leven te leiden. En bovenal, door alles met plezier te doen, vergroten we niet alleen ons eigen welzijn, maar ook dat van de mensen om ons heen.


Oproep tot Actie: Ben je klaar om je kernwaarden te verdiepen en je persoonlijke en professionele leven naar een hoger niveau te tillen? Begin vandaag nog met zelfreflectie en omarm het leerproces met een glimlach. Deel je ervaringen in de reacties hieronder of schrijf je in voor een van onze workshops om dieper in te gaan op de kernwaarden van synergie coaching.


Enthousiast Nieuws:

Onder de motorkap zijn we bezig met iets spannends dat medio augustus-september dit jaar van start gaat.

We zijn enorm onder de indruk van wat er mag komen en het is een spannende tijd voor ons. Voel jij je geroepen om een future leader te zijn en alles uit de kast te halen wat jij in je hebt? We zijn op zoek naar gedreven individuen die diversiteit omarmen en klaar zijn om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling.

Doe mee en laat zien wat je kunt!

Neem contact op met Holistisch Dromen

Ben jij klaar om een toekomstig leider te worden? Leer meer over onze spannende nieuwe plannen en ontdek hoe je deel kunt uitmaken van deze transformerende reis. Plan nu een gratis kennismakingsgesprek en zet de eerste stap naar jouw toekomst als leider.

Tot snel,


Sabina & André Gerardus

Team Holistisch Dromen


Meld je aan bij de Future Leaders Community

Meld je hier aan.Gerelateerde posts

Alles weergeven

Opmerkingen

Beoordeeld met 0 uit 5 sterren.
Nog geen beoordelingen

Voeg een beoordeling toe
bottom of page