top of page

Inleiding

Ademcoaching is een krachtige methode die ademhalingstechnieken combineert met persoonlijke begeleiding om je fysieke en mentale welzijn te verbeteren. Door bewust te ademen, kun je stress verminderen, je slaapkwaliteit verbeteren, en je energieniveau verhogen. In dit artikel leggen we uit wat ademcoaching precies inhoudt, welke voordelen het biedt, en hoe het je kan helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden.

Hoe Werkt Ademcoaching?

Ademcoaching richt zich op het bewust gebruiken van je ademhaling om verschillende gezondheidsvoordelen te bereiken. Door specifieke technieken te leren en toe te passen, kun je je ademhalingspatronen optimaliseren. Dit kan variëren van diep ademhalen om je lichaam te kalmeren tot technieken die helpen om meer energie te krijgen.

Basisprincipes van Ademcoaching:​

 1. Bewustwording: Het begint met het bewust worden van je huidige ademhalingspatronen.

 2. Techniek: Het leren van specifieke ademhalingstechnieken die passen bij jouw behoeften.

 3. Begeleiding: Persoonlijke begeleiding om de technieken correct uit te voeren en te integreren in je dagelijks leven.

 4. Oefening: Regelmatige oefening om de voordelen te maximaliseren en blijvende veranderingen te realiseren.

Kom weer tot bloei en leef vanuit flow
persoonlijke begeleiding holistisch dromen

Coaching

Adem

is

Wat 

Door bewust te ademen, kun je je lichaam en geest kalmeren en tot rust brengen.

Stress vermindering en Ontspanning

Ademcoaching leert je hoe je door middel van ademhaling kunt ontspannen. Het helpt om stress te verminderen. Door rustig en diep adem te halen, kalmeer je je lichaam. Dit zorgt ook voor een rustige geest.

Vraag: 

 • Heb je behoefte aan meer rust in je leven?

 • Voel je je vaak gestrest of gespannen?

Verbeterde Slaap

Ademcoaching kan je helpen om beter te slapen. Het bevordert een diepere en meer ontspannen slaap. Hierdoor word je uitgeruster wakker. Begin je dag met meer energie.

Vraagje: 

 • Heb je moeite om in slaap te vallen of slaap je onrustig?

Emotionele Heling

Ademcoaching helpt je om emoties los te laten die je misschien hebt opgekropt. Door diep en bewust te ademen, kun je spanning en emoties die in je lichaam vastzitten loslaten.

Vraagje: 

 • Heb je emoties die je moeilijk kunt verwerken?

Verbeterde Lichamelijke Gezondheid

Door regelmatig ademcoaching toe te passen, kun je je algehele gezondheid verbeteren. Het helpt je om meer energie te krijgen en je lichaam beter te laten functioneren.

Vraagje:

 • Voel je je vaak moe of futloos?

Ademcoaching gaat daar verndering in brengen en kan je helpen om je energieker en gezonder te voelen.

"Ademcoaching kan je helpen om te ontspannen en stress los te laten."

" Ja, door ademcoaching leer je hoe je door bewuste ademhaling kunt ontspannen, stress kunt verminderen en meer rust in je leven kunt brengen. "

Stress vermindering en Ontspanning

Ademcoaching leert je hoe je door middel van ademhaling kunt ontspannen en stress kunt verminderen. Door rustig en diep adem te halen, kalmeer je je lichaam en geest.

Vraag: 

 • Heb je behoefte aan meer rust in je leven? Ademcoaching kan je helpen om te ontspannen en stress los te laten.

 • Voel je je vaak gestrest of gespannen?

Persoonlijke Begeleiding en Ondersteuning

Een ademcoach biedt persoonlijke begeleiding die is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Samen werk je aan het verbeteren van je ademhaling en het bereiken van je doelen.

Vraagje: 

 • ​Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding om je ademhaling te verbeteren? 

 • Zou een gratis kennismakingsgesprek je helpen om je behoeften en doelen te bespreken?

Verbeterde Lichamelijke Gezondheid

Door regelmatig ademcoaching toe te passen, kun je je algehele gezondheid verbeteren. Het helpt je om meer energie te krijgen en je lichaam beter te laten functioneren.

Vraagje:

 • Voel je je vaak moe of futloos?

" Ademcoaching gaat daar verandering in brengen en kan je helpen om je energieker en gezonder te voelen. "

" Door goed te ademen kun je beter slapen. Ademcoaching helpt je om je ademhaling te kalmeren, waardoor je makkelijker in slaap valt en beter doorslaapt. "

Voordelen van Ademcoaching

Ademcoaching biedt een breed scala aan voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

" Ademcoaching kan je helpen om emotionele blokkades te doorbreken en je beter te voelen. "

Ademcoaching: Veelzijdige Ondersteuning voor Fysiek, Mentaal en Emotioneel Welzijn

Ademcoaching biedt een breed scala aan voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

fysieke voordelen met ademcoaching bij holistisch dromen
 • Verbeterde Longcapaciteit: Door regelmatige ademhalingsoefeningen verbeter je de capaciteit van je longen.

 • Betere Circulatie: Efficiënt ademhalen bevordert een betere bloedcirculatie, wat helpt bij de zuurstofvoorziening van je organen.

 • Verminderde Spierspanning: Door diepe ademhalingstechnieken te gebruiken, kun je spierspanning verminderen en ontspanning bevorderen.

Fysiek Voordeel

mentale voordelen door ademcoaching bij holistisch dromen
 • Stressvermindering: Bewust ademhalen activeert het parasympathische zenuwstelsel, wat helpt om stress te verminderen en een gevoel van kalmte te bevorderen.

 • Verbeterde Slaap: Ademhalingstechnieken kunnen helpen om sneller in slaap te vallen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

 • Verhoogd Energieniveau: Door je ademhaling te optimaliseren, kun je je energieniveau verhogen en vermoeidheid verminderen.

Mentaal Voordeel

emotionele vrijheid met ademcoaching bij holistisch dromen
 • Betere Emotionele Regulatie: Ademhalingstechnieken kunnen helpen om emoties beter te reguleren en een gevoel van innerlijke rust te bereiken.

 • Verhoogd Zelfbewustzijn: Door bewust te ademen, word je meer in contact gebracht met je lichaam en geest, wat je zelfbewustzijn verhoogt.

Emotioneel Voordeel

Ademhaling is het belangrijkste gereedschap om je innerlijke vrede te vinden.

Ademcoaching met ZINgeving
bij Holistisch Dromen

Bij Holistisch Dromen bieden we een aantal persoonlijke ademcoaching sessies aan, volledig afgestemd op jouw unieke behoeften. Onze ervaren ademcoaches begeleiden je stap voor stap om de technieken te leren en te integreren in je dagelijks leven, zodat je meer ZIN, zingeving en balans ervaart.

Onze Diensten
 

ZINspiratie Ademreis(persoonlijke Ademcoaching) 

Op maat gemaakte sessies gericht op jouw specifieke doelen. Verken verschillende ademhalingstechnieken om je innerlijke rust te vinden en je geest te verfrissen. Ontdek hoe je ademhaling je kan helpen om letterlijk en figuurlijk weer op adem te komen.

ZINvolle Zucht Sessies(Ademsessie)

Diepe ademhalingstechnieken om emotionele blokkades los te laten en je energieniveau te verhogen. Leer hoe een goede zucht je dag kan redden - want soms is een diepe zucht alles wat je nodig hebt!

ZIN en Zen (Ademtherapie)

​Gestructureerde ademtherapie voor specifieke gezondheidsproblemen, gecombineerd met mindfulness en therapeutische benaderingen om een staat van volledige ontspanning en bewustzijn te bereiken. Bereik een staat van ZIN en Zen en ontdek hoe je innerlijke rust kunt vinden, zelfs tijdens de drukste dagen.

Wat is ademcoaching? Team holistisch dromen legt uit

Wat is Ademcoaching

Ademhalen: Het eerste en het laatste wat we doen in het leven

"Met elke ademhaling, omarm je leven. Met elke uitademing, laat je los wat niet nodig is."

Plan en prik een datum, wat is jouw verhaal?

Mocht je interesse hebben en wil je weten wie we zijn? Boek dan direct een gratis kennismakingsgesprek in. We leren je graag beter kennen en ontdekken samen hoe we je het beste kunnen ondersteunen.

Lieve hart groet,

Sabina & André Gerardus
Holistisch Dromen

bottom of page